torsdag den 16. december 2010

SKOTLAND!!

d. 16.12.10

Jeg er netop ankommet til West Homes efter en yderst vellykket tur til Skotland! Den kunne simpelthen ikke have været ret meget bedre!

Mig og Jeanne startede med i lørdags (d. 11.12.10) at bage pølsehorn, pizzasnegle, cookies og kage, som vi kunne have med os på turen til Skotland, som med bus tager ca. 9 timer, hvis der ikke er for meget trafik! Ellers så brugte vi bare lørdag på at pakke og slappe af! Det var kun mig, Jeanne, Fabian, Alvaro og Jan som var i West Homes, da de nye frivillige var på ”midterm-evaluation” i Lampeter, så der var meget stille, men det var også rigtig rart at ”få lov til” at tilbringe lidt kvali-tid med de gamle, hvilket vi da også fik udnyttet til fulde!

Søndag morgen klokken 5 stod mig og Jeanne op, og gjorde os klar til vores taxa klokken 6. Bussen til Skotland afgik klokken halv syv inde fra Cardiff af, og vi ville denne gang (Hints sidste bus-tur til oxford og windsor) være ved bussen i god tid, og sikre os at vi havde ekstra tid, hvis der nu skulle opstå komplikationer! Det gjorde der dog ikke denne gang, og vi endte derfor med at stå og vente på bussen i minus-grader i en time – NICE! Vi havde dog selskab af en ældre dame, som kunne fortælle os lidt om turen, da hun havde været på den sidste år også – mægtig hyggeligt!

Da vi så kom på bussen kunne vi slå gennemsnitsalderen til at være ca. 60, så det var præcis som vi havde forventet! Utrolig hyggelige mennesker vi rejste med dog, så det var helt perfekt!

Vi ankom til Winnock Hotel i Drymen ved halv seks-tiden om aftenen, og jeg må sige, at jeg var godt øm i kroppen efter at have siddet stille så lang tid! Det var dog virkelig ømheden værd, at tage bussen den lange vej til Skotland, da vi virkelig fik set Skotland, i modsætning til, hvis vi havde taget en flyver! Og Gud, hvor er det dog smukt! Det kan virkelig ikke beskrives! Det er sneklædte bjerge, grønne marker, hyggelig huse og kæmpe søer – virkelig smukt! Der hvor vi boede, var det så koldt at der var et lille fint lag frost over alt – det så, så yndigt ud!
Winnock Hotel var et typisk skotsk hotel, med skotsktern over det hele, pejse, mørke træ-paneler (Eller hvordan det staves) og jagt-trofæer hængende på væggene! Vores værelse bestod af to senge – en enkelt seng og en dobbeltseng – Jeg fik dobbeltsengen, hæ hæ :D

Efter at have slappet af en smule, blev det tid til vores første middag! Det var lidt akavet da vi skulle ned i restauranten og finde en plads, men vi fandt hurtigt ud af, at alle de ældre mennesker gerne ville sidde sammen med os, så det var lige før vi skulle undskylde, at vi til sidst valgte et bord, fordi alle ville have vi sad hos dem! Haha

Vi endte sammen med nogle rigtig søde par, hvor et af dem bl.a. var to søstre, som vi har fået adressen på og som gerne vil mødes med os til en kop kaffe i Whitchurch, og som har inviteret os hjem til dem også – også efter vores projekt er slut, hvis vi nu skulle komme til Wales igen! Mægtig hyggeligt!
Hver aften startede middagen klokken halv otte, og her fik vi ellers tre retter! Det var rent gourmet-mad! Vi havde all-inclusive og skulle derfor ikke give en krone ekstra for hverken mad eller drikkevarer, og vi kunne derfor drikke så meget vin og så mange drinks vi ville – vi moderede os dog, da det ikke var gode drinks vi kunne få – kun sådan noget teenage-vodka-sodavand-halløj, så det var ikke den imponerende del!

Efter en god nats søvn, vågnede vi op mandag og skulle ”møde” til morgenmad klokken halv ni (Tidligere end jeg normalt vågner til hverdag herovre!!). Det var ganske som forventet, traditionel full-english breakfast med bacon, pølser, blodpølse, champignoner og æg! Mægtig lækkert, men jeg tror også jeg har fået nok af det nu! :D

Hver dag havde vi ekskursioner, med vores egen bus og egen buschauffør, som også havde kørt os hele vejen op til Skotland! Han var simpelthen en hyggelig fætter, og jokede hele tiden! Mægtig sjovt!

Om mandagen gik turen til tre byer: Aberfoyle, Callander og Stirling! Normalt skulle vi have været til en by/område der hedder Crief i stedet for Stirling, men pga. snevejr og is de forrige to uger, var det ikke en mulighed for vores bus! Jeg tror dog bestemt ikke jeg gik glip af noget! Stirling er en af de mest hyggelige byer jeg endnu har set tror jeg! Vi så bl.a. Stirling Castle, som var rigtig fint!
Ekskursionerne er ikke særlig lange, og vi havde kun ca. en time i hver by – dog to i Stirling, og det var derfor noget med bare at gå rundt og se så meget som muligt, før bussen vendte næsen et andet sted hen!

Om aftenen foregik det igen på samme måde – middag klokken halv otte og så var der bingo/quiz-sjov! UHHHHH ;) haha Vi vandt dog ikke noget ved vores bord! Øv bøv! Vi var mandag-aften flyttet et andet sted hen og spise, og var havnet sammen med tre par. De to af parrene var simpelthen mægtig flinke, men det tredje par var så dybt mærkelige, at jeg ikke engang kan forklare, hvordan! Total uintelligente tumper! Men flinke – i korte perioder dog ;)

Tirsdag gik turen til Edinburgh, og det var nok den ekskursion jeg havde glædet mig mest til! I Edinburgh kunne vi vælge at betale 5 pund til chaufføren og så ville vi få en guidet tur rundt i byen i bussen, med en skotte fra Edinburgh, som i øvrigt var iført sin kilt! Det var rigtig fedt synes jeg, da man på den måde fik et overblik over byen, mens man samtidig hørte lidt om historien omkring de forskellige steder – bl.a. Edinburgh Castle osv. Skotten var også alle pengene værd bare ham selv! Han jokede, fortalte røver-historier og blev ved med at fortælle os om myten omkring det ikke at have noget under kilten! Vi ved stadigvæk ikke om det passer eller ej, at skotter ikke har noget under, når de bærer kilt! Det må være frygtelig koldt i de minusgrader de oplever deroppe!

Efter den guidede tur gik mig og Jeanne på Edinburgh christmasmarket, hvor jeg bl.a. snakkede med en tysker, som hvert år er på ferie på Skagen med sin familie og hunde :D hahahahaha Det var virkelig sjovt! Og så fik jeg æbleskiver! Manden påstod at de oprindeligt kommer fra nordtyskland, men er æbleskiver ikke danske? Eller er det mig der er galt på den? Nå, men efter det gik vi lidt rundt i Edinburgh, tog på Hard Rock Café og smuttede en tur i Top Shop, og ja, så gik turen faktisk tilbage til hotellet igen!

Tirsdag aften var det ”juleaften” på hotellet og vi fik besøg af julemanden, som havde gaver med til os! Jeg fik et spil, som jeg allerede har gjort klar til at give mit arbejde i morgen, og Jeanne fik noget chokolade-halløj! Ellers så fik vi traditionel julemiddag, som består af noget røget laks med rejer til forret, kalkun, kartoffler og grøntsager til hovedret, og den berygtede ”Christmaspudding” til dessert – fy for satan, hvor smagte den ulækkert! Jule-kagen er en brun frugtkage, som søber i rom og whisky – den var så klam! Det fatter man ikke før man har smagt den!

Ellers så var der live-musik og dans og folk hyggede sig generelt rigtig meget. Vi snakkede også med nogle af de unge skottere, som arbejde på hotellet – de var rigtig flinke!

Om onsdagen – sidste dag med ekskursioner – gik turen til Loch Lomond og Inveraray, som begge ligger mere nordpå i Skotland, i det som kaldes ”Highland”. Loch betyder sø eller noget i den stil, og er normalt kæmpestore! Loch Lomond var ikke en undtagelse, men det kunne man ikke se da vi så den, da det var så koldt, at der var en tyk tåge ovenpå vandet! Det var derfor som om, at man kiggede ud i ingenting! Virkelig smukt!

Inveraray var ikke noget særligt, og mig og Jeanne endte op med bare at få noget at spise og snakke! Da vi kom tilbage til hotellet havde vi god tid til at få et bad, se lidt fjernsyn, snakke og ellers bare slappe af, inden nytårsaften skulle fejres!
Nytårsaften/Hogmanay var en helt speciel aften! Underholdningen bestod af to spillemænd – en på violin og en på guitar (I kilt selvfølgelig), som spillede op til dans! Mig og Jeanne fik danset alle dansene – det var simpelthen så sjovt! Udover de to mænd, kom der også en sække-pibe-spiller, som virkelig var helt fantastisk! Dog er sækkepibe nok ikke lige mit yndlingsinstrument, selvom det selvfølgelig er meget imponerende!

Torsdag morgen klokken 6 stod vi klar med kufferterne pakkede til at spise morgenmad, og så kørte vi ellers af sted hjemad! Vi ankom til West Homes ved 20.00-tiden og har altså i dag brugt over 12 timer på at køre i bus! Vi er fuldstændig smadrede!

Jeg er dog også begyndt at glæde mig så meget til jeg skal hjem, at jeg så småt er begyndt at pakke min kuffert! Jeg er dog virkelig bange for at den bliver for tung! Men det gør den ikke, for det må den ikke!! BASTA!
I morgen skal jeg bare arbejde, og ind til byen med Jeanne, og så laver Kathi og Anett mad til os! Super lækkert!

Lørdag skal jeg ind og se ”The Nutcracker” (Ballet) hvilket jeg glæder mig rigtig meget til!

Søndag skal jeg pakke og lave risalamande, som skal bruges til om mandagen, hvor vi forhåbentlig kan få stablet en eller anden form for julefrokost/Alvaros fødselsdag sammen. Men nu må vi se!

Ellers går turen jo endelig til DK på onsdag, og jeg glæder mig sindssygt meget til at se alle igen! Det bliver så dejligt :)

Håber i har det godt derude!

Love u
Line

Ingen kommentarer:

Send en kommentar